Vizsgálataink

Az itt feltüntetett vizsgálatok mellett, amennyiben az ultrahang alkalmas rá, más szervek és testrészek vizsgálatát is vállaljuk. Ezekről telefonon érdeklődhet.

Árlistánkat 2022. 10. 01-én frissítettük. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. A vizsgálatok elérhetősége a szabad időpontok függvénye, változó lehet.


Nyaki érvizsgálat

Nyaki érvizsgálat

10-15 perc15 000 Ft.-

A carotis rendszer nyaki szakaszát, valamint a kétoldali a. vertebralisokat vizsgáljuk. Az agy vérkeringéséért felelős erek falának állapotát, az erek szűkületét lehet a módszerrel kimutatni.
Indolkolt elvégezni a vizsgálatot magas vérnyomás betegség, dohányzás, érszűkület esetén, valamint szívműtét előtt.

Nyaki lágyrészek vizsgálata

Nyaki lágyrészek vizsgálata

10-15 perc15 000 Ft.-

A pajzsmirigyet, a mellékpajzsmirigyeket, a nyálmirigyeket és a nyaki nyirokcsomókat vizsgáljuk, a beküldő orvos kérésének, illetve a páciens klinikai panaszainak megfelelően.


Emlő ultrahang vizsgálat

Emlő ultrahang vizsgálat

15 perc15 000 Ft.-

Az emlőkben lévő kóros folyamatok, jó- és rosszindulatú elváltozások, gyulladások, tapintható csomók vizsgálatára önállóan 30 éves korig, utána a mammográfiás röntgenvizsgálat kiegészítéseként alkalmazzuk.

Nem alkalmas az emlők ultrahang vizsgálata 40 éves kor felett a mellrák szűrővizsgálatára, nem helyettesíti a mammográfiát.


Alsó végtagi vénás keringés vizsgálata

Alsó végtagi vénás keringés vizsgálata

10-15 perc20 000 Ft.-

A vizsgálatot leggyakrabban mélyvénás trombózis gyanúja esetén, annak diagnosztizálására vagy kizárására végezzük.

A vizsgálat a vénás rendszert ábrázolja, a végtagok artériás keringésének vizsgálatában csak bizonyos, limitált kérdések megválaszolására alkalmas. Az alsó végtagi érszűkület diagnosztikájához szükséges kiáramlási pálya és a kollaterális keringés megítélésére, "szűrésként" az ultrahang vizsgálat nem alkalmas.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali végtag vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali végtag vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 25 000 Ft.-


Hasi ultrahang vizsgálat

Hasi ultrahang vizsgálat

20 perc15 000 Ft.-

Az eperendszert, májat, lépet, veséket, hasnyálmirigyet, a hasi nyirokcsomókat, a húgyhólyagot, férfiaknál a prosztatát, nőknél a méhet és a petefészket vizsgáljuk a hasfalon keresztül.

A vizsgálat feltétele az üres gyomor; 6 óra teljes éhezés szükséges a vizsgálat előtt. Lehetőleg a húgyhólyag is telt legyen, ne közvetlenül a vizsgálat előtt ürítse ki. Egy korty kávé, tea, üdítő is lehetetlenné teszi az epehólyag ábrázolását. Ha szükséges, akkor tiszta, buborékmentes vizet lehet inni előzőleg.

Nem alkalmas a vizsgálat a gyomor-, nyombélfekély diagnosztizálására. A gyomor-bélrendszer vizsgálataiban nem helyettesíti az endoszkópiát (tükrözést), a radiológiai vizsgálatokat. Nem alkalmas a vizsgálat a prosztata szűrővizsgálatára sem, csak a szerv nagyságának becslésére ad módot.


Hasi erek vizsgálata

Hasi erek vizsgálata

20 perc25 000 Ft.-

A hasi aortát (aorta abdominalis), a veseartériákat (vese eredetű magas vérnyomás betegség gyanúja esetén), a hasi szerveket és a beleket ellátó artériákat (truncus coeliacus, arteria mesenterica superior) hasi erek szűkületének gyanújakor, igény esetén a portalis keringést (a máj vérkeringését), az arteria iliaca-k (csípőartériák) ábrázolható szakaszát tudjuk vizsgálni.

A vizsgálat típusát speciális igény szerint választjuk meg, a kezelőorvos klinikai kérésének megfelelően.


Térdízület ultrahang vizsgálata

Térdízület ultrahang vizsgálata

10-15 perc15 000 Ft.-

A vizsgálattal a meniscus sérülések 2/3 része, az ízületi szalagsérülések, a kóros folyadékgyülemek, Baker-cysták ábrázolhatóak leggyakrabban.

A csontos és porcfelszínek vizsgálatára az ultrahang fizikai tulajdonságai miatt nem alkalmas. Az eljárás nem helyettesíti az ortopédiai, reumatológiai szakorvosi vizsgálatot, illetve a szükséges Röntgen, CT vagy MRI vizsgálatot sem.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali térdízület vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali térdízület vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 25 000 Ft.-


Vállízület ultrahang vizsgálata

Vállízület ultrahang vizsgálata

10-15 perc15 000 Ft.-

Vállízületi sérülések esetén a biceps ín, a rotator köpeny, a környező izmok, inak, az ízület körüli bursák ábrázolhatók. Heveny vagy krónikus ízületi gyulladások esetén a kóros ízületi folyadékok, a lágyrészekben kialakult meszesedések láthatók.

A fenti ár és időtartam az egyik oldali vállízület vizsgálatára vonatkozik. Mindkét oldali vállízület vizsgálata kb. 15-20 percig tart, és ára 25 000 Ft.-


Csecsemő koponya-has-csípő szűrővizsgálat

Csecsemő koponya-has-csípő szűrővizsgálat

10-15 perc20 000 Ft.-

Gyermekeknél 6 hetes korban, a fejlődési rendellenességek kiszűrésére végezzük.

A koponya vizsgálata során esetleges vérzésekre, a középvonali struktúrák eltéréseire, agyi eltérésekre derülhet fény. A hasi vizsgálat a hasi parenchymás szervek megítélésre (lép, máj, hasnyálmirigy), a húgyutak vizsgálatára (vesék, húgyhólyag), a kismedence megítélésére alkalmas. Csípőízületi szűrés a csípő fejlődési rendellenességei (veleszületett csípőficam) kizárására alkalmas.


Végtagi lágyrészek UH vizsgálata

Végtagi lágyrészek UH vizsgálata

10-15 perc20 000 Ft.-

A végtagokon tapintható, kidudorodó elváltozások vizsgálatára alkalmas eljárás. Az ultrahang segítségével diagnosztizálni lehet az elváltozás természetét, környezetéhez való viszonyát.


Aspirációs citológiai mintavétel

Aspirációs citológiai mintavétel

10-15 perc20 000 Ft.-

Az ultrahang vizsgálat során felfedezett eltérésekből vékony tűvel sejteket nyerünk, melyeket citológiai vizsgálatra küldünk tovább. Néhány esetben az eljárás terápiás célokat is szolgál (pl. cysták, bevérzések esetén).

Az eljárás külön előkészítést nem igényel. A mintavételt követően annak eredményétől függően szakorvosaink a további tennivalókban is segítséget nyújtanak.

Mintavétel esetén (hacsak a páciens nem célzottan a mintavételre érkezik), a fenti ár az alapvizsgálat árán felül fizetendő.


Kiszállásos vizsgálatok

A stúdióban történő vizsgálatok mellett lehetőséget nyújtunk helyszíni vizsgálatok megrendelésére is. Amennyiben Ön vállalkozása telephelyén biztosítani tudja a megfelelő helyszínt (orvosi rendelő, vagy megfelelő, zárható vizsgálóhelység), és kedvező áron kívánja dolgozói ultrahang szűrővizsgálatát elvégeztetni, munkatársaink készséggel állnak az ön rendelkezésére.

Fontos információ, hogy kiszállásos szűrést legalább 5 fő esetén végzünk. Ennél kevesebb embert Stúdiónkban tudunk fogadni.

A kiszállásos vizsgálatok során a következő vizsgálatok megrendelésére van lehetőség: hasi ultrahang, nyaki lágyrészek vizsgálata, és nyaki erek vizsgálata. Az itt nem szereplő vizsgálatokat kizárólag a Stúdióban végezzük el.

A vizsgálatokat egy Medison Sonoacer 3 típusú hordozható ultrahang készülékkel végezzük. Az elvégzett vizsgálatokról természetesen kiszállás esetén is szakorvosi leletet kapnak kézhez, illetve az esetlegesen felderített eltérések további vizsgálatában és kezelésében is szaktanácsadást nyújtanak a vizsgálatot végző orvosaink.

A vizsgálatok időpontját előzetes telefonos egyeztetést követően, rugalmasan, vállalkozása munkarendjének megfelelően alakítjuk ki. Minden esetben egyéni szerződéses árajánlatot adunk, az árak az elvégzendő vizsgálatok számától, típusától és a telephely Stúdiónktól mért távolságától függnek. Vidéki cím esetén, a távolságtól függően utazási- és benzinköltséget is felszámítunk.